Miért nem gyógyíthatóak a nemi úton terjedő vírusos betegségek?

889
HOZZÁSZÓLÁS:

A két vezető nemi úton terjedő vírusos betegség a genitális függöly és a genitális herpesz. Akárcsak a többi vírusos betegség, ezek sem gyógyíthatók, ellentétben a bakteriális nemi úton terjedő betegségekkel. Nem elég bevenni a megfelelő gyógyszert és várni a hatását, ahogy azt a nemi úton terjedő bakteriális betegségeknél láttuk.

hpv-virus-02

Ez így elég kemény büntetésnek tűnhet néhány balszerencsés lépés miatt. De a kép mégsem ilyen sötét, hiszen jelenleg is emberek milliói élnek együtt a herpesszel és a genitális függöllyel. Azért képesek rá, mert léteznek olyan új gyógyszerek, melyekkel a tünetek hatásosan kezelhetők. Legtöbbjük arról számol be, hogy a betegség az első esetben a legsúlyosabb, és az ezt követő támadások mindkét vírusnál enyhébbek, és idővel ritkulnak.

Miért nem gyógyíthatóak a vírusok?

Ha nem is űzhetjük el tehát a vírusokat, azt elérhetjük, hogy ne ez legyen a központi kérdés életünkben.

Miért nem lehet a vírusoktól ugyanúgy megszabadulni, mint a bakteriális fertőzésektől? Gimnáziumi szinten szólva, ennek az az oka, hogy a baktériumok elkülönülő kórokozók, melyek általában a szervezet sejtjein kívül élnek.

A vírusok szintén különálló mikroorganizmusok, de ezek sejtjeink belsejében élnek, és egy árnyalatnyit változtatnak a sejtek természetes működésén. Arra késztetik a „megszállt” sejtet, hogy a vírus alkotórészeit gyártsa. A vírusok végül szétfeszítik a sejtet, és újabbakat támadnak meg.

Az esetek többségében ma még nem tudják csak a vírust elpusztítani, a gazdaszervezet sejtjei nélkül, ezért, ha lehet, vakcinát adnak, ha van, hogy a fertőzést meg lehessen előzni. A vakcinával a betegség enyhe formában kerül a szervezetbe, amely az immunrendszert antitestek termelésére sarkallja, melyek a betegséggel felveszik a harcot. A szervezet ezzel védettséget szerez, ha később valódi vírussal találkozik.

A genitális herpesz és a genitális függöly ellen viszont ma még nincs védőoltás, bár a herpesz elleni oltáson jelenleg is dolgoznak.

Mindkét vírus megfertőzhet férfit és nőt egyaránt, és mindkettőnél a nők fizetik a magasabb, árat. Mindegyik összefüggésbe hozható a méhnyakrákkal, és hatással van a terhességre, a szülésre, és a fertőzött anyától született újszülöttre.

A genitális függöly a humán papillomavírus (röviden HPV) okozza, melyet condyloma acuminatának is hívnak. A herpeszt a Herpes simplex 2 vírus okozza (röviden: HSV2).

889
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]