Milyen szakorvosokhoz fordulhatunk fertőzések esetén?

814
HOZZÁSZÓLÁS:

Sokféle szakorvos képes a különféle fertőzések kezelésére. Mindegyik szakterület átfedésben van bizonyos kapcsolódó területekkel, de legjobbat minden orvostól a saját szakterületükön várhatunk.orvos-terapeuta-termeszetgyogyasz

Nőgyógyász

A nőgyógyászok a női szaporodószervekkel (hüvely, méhnyak, méh, petevezeték és petefészek) foglalkoznak. Gyógyszert írnak fel, bonyolult sebészeti beavatkozásokat (pl. laparoszkópia) és diagnosztikai vizsgálatokat (pl. ultrahang használata és értékelése) végeznek.

Urológus

Az urológus a női és férfi húgyúti rendszerrel (vese, húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső) foglalkozik. Gyógyszert írhatnak fel, műtétet és magas színvonalú teszteket is elvégeznek. Egyes orvosok inkább férfiakat kezelnek. Ha urológust keresünk, mert makacs hólyaggyulladásunk van, érdemes női urológust keresni, akinek sok tapasztalata van a nők húgyúti betegségeiben.

Háziorvos

A háziorvos mind a húgyutak, mind a szaporodószervek fertőzéseivel foglalkozik! Képzésük hasonló a fent említett szakorvosokéhoz, de az egyes területekkel kevesebb ideig foglalkoznak. Az egészségi állapotot átfogó megközelítéssel vizsgálják, mivel munkájuk az ember egészére kiterjed. Lényeges különbség a háziorvos és az említett specialisták között, hogy nem végeznek műtéteket és bonyolult teszteket.

Ha ezek bármelyikére szükség van, nőgyógyászhoz vagy urológushoz küldenek.

Van tehát néhány lehetőség, attól függően, hogy mire van szükségünk. Ha pl. visszatérő hólyaggyulladásunk van, melyek antibiotikumokra nem múltak el, akkor fontolóra vehetjük, hogy inkább urológushoz vagy nőgyógyászhoz forduljunk a háziorvos helyett. Ha valakinek egyszerű gombás fertőzése van, annak teljesen megfelel a háziorvos. Ha viszont Gardnerella fertőzése van, akkor a nőgyógyász a legalkalmasabb.

Nemibeteg szakrendelés

Egy másik lehetőség, amelyen érdemes elgondolkozni, hogy ne a fenti szakorvosokat, hanem a nemibeteg szakrendelést keressük fel. Valószínűleg sokan ódzkodnak ettől az intézménytől, de gondoljuk meg, a legjobb egészségügyi ellátást olyan orvosoktól kaphatjuk, akik állandóan azzal foglalkoznak, amire nekünk szükségünk van.

Azok az orvosok, akik a Chlamydia-fertőzés százaival találkoznak, a diagnózis, a kezelés és az ellenőrzés minden csínját-bínját ismerik. Ha valakinek nemi úton terjedő betegsége van, vajon szeretné-e, ha az orvos első vagy akár a tizedik páciense lenne ezen a téren?

A nemibeteg-szakrendelésen- nagyobb toleranciára és több támogatásra számíthat az ember, mint egy magánorvosi rendelőben. Ha helyzetünkből adódóan érzékenyek vagyunk, nem kell magunkon éreznünk az asszisztens rosszalló tekintetét, mert pl. gonorreánk van.

A nemibeteg-szakrendelés személyzete jól tudja, hogy milyen érzelmi és orvosi segítségre van szükségünk. Ha nem tudjuk, hogy lakóhelyünk környékén van-e ilyen intézet, kérdezzük meg háziorvosunktól, vagy hívjuk fel valamelyik szakrendelőt!

814
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]