Hogyan kerülhetjük el a szexuális úton terjedő betegségeket?

782
HOZZÁSZÓLÁS:

A szexuális úton terjedő betegségek elkerülésének egyik módja abban az aranyszabályban foglalható össze, hogy úgy bánjunk másokkal, amilyen bánásmódot mi is elvárnánk. 

Viselkedési tanácsokszexualis-betegseg

1. Sohase csapjuk be a lehetséges nemi partnereinket! Mondjuk el őszintén, ha van valamilyen betegségünk, és a gondjainkat ugyancsak! Egy vizsgálat szerint, amelyben egyetemistákat kérdeztek meg, a fiúk 43%-a és a lányok 10%-a hazudott partnerének azért, hogy együtt legyen vele, és még többen mondták azt, hogy hazudnának a szexért, ha úgy éreznék, hogy abból előnyük származik. Ezek a tények is arra figyelmeztetnek, hogy mi magunk legyünk óvatosak, ne bízzuk ezt másra.

2. Sohase gyanakodjunk lehetséges szexuális partnerünkre, inkább kérdezzünk! Lehet, hogy nem kapunk egyenes választ, de jobb megpróbálni, mint gyanakodni. A lehetséges szexuális partnerünkről akkor tájékozódjunk, amikor még nem kerültünk bajba! Ha olyan intim a viszony, hogy szóba jöhet együttlét is, az feljogosít arra is, hogy a barátunkat megkérdezzük, volt-e már nemi úton terjedő betegsége.

3. Azonnal kezeltessük magunkat, ha nemi útonterjedő betegséget kapunk el! Vigasztaljon bennünket, hogy rengeteg sorstársunk van!

4. Mondjuk el minden partnerünknek, ha nemi úton terjedő betegségünk van! Ugyanezt várnánk el fordított esetben.

5. Gondoljuk meg, nem érdemes-e csökkenteni szexuális kapcsolataink számát! Minél kevesebb partnerünk van, annál kisebb az esélyünk arra, hogy elkapjuk vagy továbbadjuk a betegséget.

6. Menjünk el rendszeresen méhrákszűrésre! Ugyanakkor vizsgáltassuk meg magunkat a leggyakoribb nemi úton terjedő betegségekre vagy bármelyik másikra, amit esetleg elkaphattunk! Ha felfedeznek egy nemi úton terjedő betegséget, kérjünk vizsgálatot a többire is! Ezek gyakran együtt fordulnak elő, és az egyikre felírt gyógyszer lehet, hogy a másikra nem használ.

A lényeg az, hogy akkor határozzuk el, hogy milyen elvek szerint viselkedünk, amikor még nem vagyunk szorult helyzetben, és tudunk józanul gondolkodni. Döntsük el időben, hogy mik az elveink, és ragaszkodjunk hozzájuk!

782
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]