Hogyan előzhetjük meg a nemi úton terjedő fertőzéseket?

896
HOZZÁSZÓLÁS:

Néhány fontos változtatással még akkor is védekezhetünk a nemi úton terjedő fertőzésekkel szemben, ha sokféle partnerrel van nemi kapcsolatunk.canstockphoto22869537

Hogyan védekezzünk a nemi betegségek ellen?

  1. Használjunk gumi óvszert minden együttlétnél!

A legjobb óvszer szintetikus latexböl készül. Az ún. természetes membránból vagy a báránybőrből készültek áteresztik néha a baktériumokat és vírusokat. De anális szex esetén még az erősebb és kórokozóktól jól védő latex sem véd meg, mert a végbél durvább és rugalmatlanabb, mint a hüvely.

Az olyan gumi óvszer a legjobb, amelynek kis tartály van a hegyén az ondó tárolására, és spermaölő szerrel van nedvesítve. Kimutatták, hogy azok, amelyek nonoxinol-9 spermaölővel vannak bevonva, az AIDS-vírust is elpusztítják, és hatásosak gonorrhoea, trichómonász és chlamydia ellen is.

Az egészségünkről van szó! Vegyük elő mi a gumi óvszert! A használat során figyeljünk a következőkre:

Ha olyan fajtát használunk, amely nincs nedvesítve, kenjünk egy kevés vizes alapú nedvesítőszert a pénisz hegyére! (Ne tegyünk nedvesítőszert a péniszre lejjebb, mert csak a száraz bőr tartja meg jól a gumi óvszert.) Használjunk K-Y vagy H-R zselét, de kerüljük az olajos alapú nedvesítőket pl. babaolajat vagy petróleumzselét, mert ezek gyengítik a gumit, és ne használjunk nyálat sem, mert azzal átvihetjük a nemi úton terjedő betegséget! Sodorjuk fel a gumi óvszert, és a hegyénél egyujjnyit csípjük össze, ha nincs rajta spermatartály!

Együttlét után a partnerünknek azonnal ki kell húznia a gumi óvszert a peremét tartva, nehogy az ondó kicsorduljon, és mindketten lemosdhatunk, ilyenkor remek szórakozás együtt zuhanyozni. Biztosabb, ha lemosunk minden olyan folyadékot, amely esetleg kijutott a gumi óvszerből.

Vigyünk egy kis humort a gumi óvszer használatába! Vegyünk olyan színűt, amit kedvelünk, próbáljuk ki a-bordázott, érdes fajtákat! Gyakoroljuk a használatát úgy, hogy az ujjunkra sodorjuk fel!

2. Tetessünk fel pesszáriumot, más néven méhnyaksapkát! A fogamzásgátló eszközök többnyire megvédenek a nemi úton terjedő betegségektől, mivel a baktériumok nem érik el a méhnyakat.

3. Használjunk spermaölő szereket! Ezekről kimutatták, hogy megölik némelyik nemi úton terjedő betegség baktériumát és vírusát. Akkor is jó, ha kéznél van, ha a gumi óvszer használat közben elszakad. Ilyenkor helyezzünk be azonnal egy kevés spermaölő szert, de ne öblítsük ki a hüvelyt, mert ezzel a kórokozót a méhnyakba vagy a méhbejuttatjuk!

4. Sokkal nehezebb tanácsot adni a biztonságos orális szexre. Egyes szerzők azt javasolják, hogy a nő tegyen gumi óvszert a férfira orális szex előtt, ugyanők azt is mondják, hogy a férfi fedje be a szeméremtestet egy darab gumilappal. Mindkét esetben roppant nagy a fertőződés veszélye. Ha mindkét fél monogám és egészséges, nem szükséges orális szexnél védekezni. De ha nem ismerjük eléggé a partnerünket, akkor nagyon kockázatos.

Egyik módszer sem garantálhat tökéletes biztonságot, de mindegyik hozzájárulhat a betegség veszélyének csökkentéséhez.

896
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]