A HPV-fertőzés és a méhnyakrák kialakulása közti kapcsolatról

881
HOZZÁSZÓLÁS:

Minél több partnere volt egy nőnek, annál inkább fenyegeti a méhnyakrák, életkortól függetlenül. Ezt a betegséget többnyire a ‘humán papillomavírus’ (HPV) specifikus törzsei okozzák. A vírus szexuálihpv-virus-01s úton terjed, és Magyarországon nagyjából minden ötödik nő szervezetében kimutatható. Ez általában átmeneti fertőzés, legnagyobb része (90%-a) három-hat hónap alatt spontán eltűnik
a
szervezetből. Amennyiben a szervezet immunrendszere gyenge, és a vírusfertőzés állandósul, kialakulhat a méhnyakrák, amely elsősorban a szexuálisan aktív fiatal korosztályt érinti, azonban az immunrendszer gyengülése miatt az idősebb korosztályban is előfordul.

A HPV-vel való fertőződés után a méhnyakrák kialakulásának kockázata kétszeresére növekszik annál, aki dohányzik, aki legalább öt éven át fogamzásgátlót szedett (10 éven túli folyamatos szedés esetén statisztikák szerint a kockázat négyszeresére emelkedhet!), aki sokszor szült, akinek a közvetlen rokonságában előfordul(t) a betegség, továbbá akinek bizonyos krónikus betegségek miatt gyenge az immunrendszere.

Az orvosok szerint az idősebbek körében is nő a nemi fertőzések száma, párhuzamosan azzal, hogy mind több nyugdíjas korú egyedülálló vagy újraházasodott ember fedezi fel ismét a nemi élet örömeit.

Az állandósult HPV-fertőzést sajnos nem lehet meg nem történtté tenni, de a rendszeres méhnyakrákszűrés mindenki számára rendelkezésre áll, a kezelésnek pedig számos módja van (például műtéti beavatkozás).

FIGYELEM! A felelősségteljes elővigyázatosság lehetővé teszi a nemi úton terjedő betegségek megelőzését és a mébnyakrák tüneteinek időben történő felismerését!

IDE KATTINTVA további információkat talál a HPV fertőzéssel kapcsolatban!

881
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]